Hier staan wij voor

De missie van Jeugdhulpregio Noord Veluwe.

Jeugdhulpregio Noord Veluwe bestaat uit zeven gemeenten: Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde. Wij willen dat kinderen en jongeren tot hun recht komen. Vanaf het moment van de conceptie tot hun 23ste. Dat ze veilig, gezond en stabiel opgroeien als het kan in de eigen vertrouwde omgeving. Zodat zij de kans krijgen om zich binnen hun eigen mogelijkheden optimaal te ontwikkelen. En later een zo zelfstandig mogelijk leven te kunnen leiden.

Opvoeders zijn hier als eerste verantwoordelijk voor. Opgroeien gaat niet altijd vanzelf. Soms hebben gezinnen een beetje hulp nodig om vervolgens zelf, met steun uit de omgeving, weer verder te kunnen. Soms lukt het opvoeders niet om ervoor te zorgen dat het thuis veilig genoeg is. Dan is het belangrijk dat gemeente en jeugdhulporganisaties kijken wat er moet gebeuren om dat wel te realiseren op de korte of lange termijn. Wij maken ons sterk voor álle kinderen, jongeren en gezinnen die hulp nodig hebben.

Hoe? Door op tijd goede en passende hulp te bieden. En elk gezin te ondersteunen bij het opstellen van een eigen plan. Niet op afstand, maar dichtbij en laagdrempelig. Licht en kort als kan, langdurig en intensief als het moet.