Sneller inzicht met de Beschikbaarheidswijzer

Om passende hulp met bijbehorende wachttijden voortaan snel en eenvoudig inzichtelijk te hebben voor verwijzers is Jeugdhulpregio Noord-Veluwe gestart met werken met de Beschikbaarheidswijzer.

Wat is de Beschikbaarheidswijzer?

De Beschikbaarheidswijzer is een online platform (app en website) dat inzicht geeft in wachttijden voor jeugdhulp. In een paar klikken ziet u welke zorginstellingen er gecontracteerd zijn, welke zorg zij aanbieden en wat de wachttijden voor de verschillende aangeboden zorg producten zijn. 

Sneller inzicht in waar passende hulp wanneer beschikbaar is 

Uit de praktijk blijkt dat verwijzers vaak onvoldoende zicht hebben op welke aanbieders wanneer plek hebben. De consequentie is dat u veel tijd kwijt bent aan het zoeken naar een passende aanbieder. De Beschikbaarheidswijzer biedt hierin uitkomst! 

De definitie van wachttijd

Op het moment dat de zorgaanbieder aangeeft dat de wachttijd 4 weken is, dan betekent dit dat over 4 weken de start van de behandeling is. Dus in de voorliggende 4 weken heeft dan de aanmelding, de intake en de diagnose plaatsgevonden, mits een aanbieder op die manier werkt.  De aanbieders zijn contractueel verplicht om hun wachttijd minimaal 2-wekelijks te updaten.

Uw feedback is belangrijk!

Blijkt de opgegeven wachttijd niet juist, kunt u een aanbieder niet vinden, of zoekt u naar specifieke zorg en vindt u daar geen aanbieders bij? Laat het ons weten! U kunt al uw feedback mailen naar noord-veluwe@beschikbaarheidwijzer.nl

Stap-voor-stap uitleg

Meer informatie over het gebruik van de Beschikbaarheidswijzer en een video bekijken met stap-voor-stap uitleg? Kijk op: beschikbaarheidswijzer.nl/verwijzers/