Artikelen

 • Eigen Kracht-conferenties besparen tranen en euro’s

  Eigen Kracht-conferenties besparen tranen en euro’s

  Het is een bekend probleem voor gemeenten: de vraag naar jeugdhulp stijgt, de wachtlijsten zijn lang en voor de meest kwetsbare gezinnen is er niet altijd geschikte hulp beschikbaar. Dat is slecht voor de inwoners en voor de gemeentelijke begroting. Een Eigen Kracht-plan, ook wel familiegroepsplan genoemd, kan uitkomst bieden. ‘Het scheelt tranen en euro’s’, vindt Angelo Beşikçi, regiomanager Gelderland en Overijssel bij Eigen Kracht Centrale.

 • FlexibiliseringsOverleg: samen komen we verder

  Kind speeltuin 465 x 233

  Ben je als professional betrokken bij een jongere met meervoudige en complexe problemen? Maar loop je vast bij de uitvoering van het hulpverleningsplan? Zet dan een stap richting het FlexibiliseringsOverleg (FO), een initiatief van de jeugdhulpregio Noord Veluwe. Samen komen we verder.

 • KPI's in de jeugdhulp: via meten naar verbeteren

  Kind tekenen 465 x 233

  De jeugdhulpregio Noord Veluwe zet Key Performance Indicators (KPI’s) in voor monitoring en verbetering van de jeugdhulp. Hoe selecteren we deze KPI’s, wat is ons doel ermee en waarop moeten we letten bij het gebruik ervan?

 • Sneller inzicht met de Beschikbaarheidswijzer

  Samenwerken 465 x 233

  Om passende hulp met bijbehorende wachttijden voortaan snel en eenvoudig inzichtelijk te hebben voor verwijzers is Jeugdhulpregio Noord-Veluwe gestart met werken met de Beschikbaarheidswijzer.

 • Verleningsbesluiten direct en indirecte tijd

  29 april 2022 Kinderen knutselen 465x233

  In de inkoopstukken stond een opmerking over de verdeling directe en indirecte tijd voor de nieuwe contracten vanaf 1 april 2022. Blijkbaar roept deze tekst verwarring op en verschilt de interpretatie van de wijze waarop dit in de praktijk werkt. Hieronder leggen we uit hoe het werkt.

 • Jeugdhulpregio Noord-Veluwe en Zeewolde sluit contracten af met aanbieders jeugdhulp na aanbestedingstraject

  Pionnen 465 x 233

  In de afgelopen maanden heeft de jeugdhulpregio Noord-Veluwe en Zeewolde een aanbesteding doorlopen voor de inkoop van specialistische jeugdhulp. Hiermee is een volgende stap gezet in goede, duurzame zorg voor de jeugdigen. De jeugdhulpaanbieders waarmee de regio wil gaan samenwerken zijn bekend. Met deze aanbieders worden contracten afgesloten voor het geven van jeugdhulp vanaf 1 april 2022.

 • Gezamenlijke inzet op intersectorale aanpak van crisiszorg

  Kind speeltuin 465 x 233

  Crisiszorg voor de jeugd in één keer goed inzetten en zo licht en thuisnabij als mogelijk. Met dit doel voor ogen zijn de Noord Veluwse gemeenten, Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten meer integraal gaan samenwerken met het CJG en zorgaanbieders. Zo is een aanbesteding doorlopen met als opdracht om in samenwerkingsverband intersectoraal (J&O, GGZ en LVB) de crisiszorg uit te voeren.