Artikelen

 • Jeugdhulpregio Noord Veluwe is voldoende robuust

  Pionnen 465 x 233

  Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de jeugdhulpregio Noord Veluwe bestempeld als 'robuuste regio'. Dit is het resultaat van een uitgebreide zelfscan. Wat betekent dit?

 • KPI's in de jeugdhulp: via meten naar verbeteren

  Kind tekenen 465 x 233

  De jeugdhulpregio Noord Veluwe zet Key Performance Indicators (KPI’s) in voor monitoring en verbetering van de jeugdhulp. Hoe selecteren we deze KPI’s, wat is ons doel ermee en waarop moeten we letten bij het gebruik ervan?

 • Sneller inzicht met de Beschikbaarheidswijzer

  Samenwerken 465 x 233

  Om passende hulp met bijbehorende wachttijden voortaan snel en eenvoudig inzichtelijk te hebben voor verwijzers is Jeugdhulpregio Noord-Veluwe gestart met werken met de Beschikbaarheidswijzer.

 • Jeugdhulpregio Noord-Veluwe en Zeewolde sluit contracten af met aanbieders jeugdhulp na aanbestedingstraject

  Pionnen 465 x 233

  In de afgelopen maanden heeft de jeugdhulpregio Noord-Veluwe en Zeewolde een aanbesteding doorlopen voor de inkoop van specialistische jeugdhulp. Hiermee is een volgende stap gezet in goede, duurzame zorg voor de jeugdigen. De jeugdhulpaanbieders waarmee de regio wil gaan samenwerken zijn bekend. Met deze aanbieders worden contracten afgesloten voor het geven van jeugdhulp vanaf 1 april 2022.

 • Gezamenlijke inzet op intersectorale aanpak van crisiszorg

  Kind speeltuin 465 x 233

  Crisiszorg voor de jeugd in één keer goed inzetten en zo licht en thuisnabij als mogelijk. Met dit doel voor ogen zijn de Noord Veluwse gemeenten, Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten meer integraal gaan samenwerken met het CJG en zorgaanbieders. Zo is een aanbesteding doorlopen met als opdracht om in samenwerkingsverband intersectoraal (J&O, GGZ en LVB) de crisiszorg uit te voeren.